Индийската компания Ola планира да построи най-голямата фабрика за тротинетки, която

...
Индийската компания Ola планира да построи най-голямата фабрика за тротинетки, която
Коментари Харесай

Конкурент на Uber строи най-голямата фабрика за тротинетки в света

Индийската компания Ola планира да построи най-голямата фабрика за тротинетки, която ще създава два милиона електрически двуколесни возила годишно за Азия, Европа и Латинска Америка, съобщи Франс прес. С финансова поддръжка от японската група СофтБанк (SoftBank) компанията ще сътвори 10 000 работни места и ще влага 325 милиона $ във фабриката, която ще бъде построена в южния индийски щат Тамил Наду.
Заводът ще помогне на Индия да се трансформира в " платформа за произвеждане на електрически транспортни средства ", отбелязва Ола в известието си.Компанията планува да пусне своите електрически тротинетки през идните месеци, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Мотоциклетите и скутерите, които са доста по-евтини от колите, са доста известни и продавани поради тапи в градове на Индия. Тези транспортни средства обаче способстват за замърсяването на въздуха, напомня Агенция Франс Прес. Ола, която е съперник на Юбър (Uber) на пазара на споделените транспорти, се надява да се възползва от държавната акция за потребление на електрически скутери, откакто навлезе в производството на тротинетки
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР